Bitcoin Uçuşa Geçti – 4.500 Dolar Bandı Aşıldı!
Bitcoin Borsası Yükseldi: Kripto Paralar Yine Gündemde
Bitcoin Nisan ayının başlaması ile eski günlerine dönüş sinyali vererek 5000 dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin’deki bu yükseliş kripto par birimlerine dikkatin yeniden dönmesine sebep olacak gibi.
Kripto para birimi Bitcoin Nisan ayında yine yüksek seviyeleri gördü. Bitcoin satış sitelerinden Bitstamp, 1 Nisan’da gece yarısına doğru 5000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Yaklaşık 1 saat boyunca 5000 dolardan alıcı bulan Bitcoin, 2 Nisan’ın ilk saatlerinde ise 4700 dolarlara kadar geriledi.
Kripto para uzmanları ise bu ani dalgalanmanın kesin bir sonucu olmadığı görüşünde olsa en çok öne çıkan sebep, Bitcoin’in alt para birimlerinden olan Bitcoin Cash’te yaşanan iki ayrı birime bölünmesinin bir sonucu olduğu. Diğer bir sebep ise iyice düşen Bitcoin fiyatlarından dolayı birçok kişinin yatırım amaçlı satın alma trendiydi. Zira Bitcoin’in zirveyi gördüğü dönemlerde bir anda düşmeye başlaması saklanan Bitcoin’lerin satılmaya başlamasıydı. Bu açıdan da Bitcoin’i yeniden bir yatırım aracı olarak görüp saklamak isteyen alıcılar piyasanın yükselmesine sebep oldu.
Bitcoin’in yeniden 5000 dolar seviyesini görmesi kripto para biriminin yeniden trend haline gelebileceği yönünde beklentileri de arttırdı. Hatta Google Trend verilerinde Bitcoin aramaları üst sıralara yükseldi bile.
Bitcoin nedir?
Sanal para birimi Bitcoin nedir ne nasıl üretilip nasıl kazanılır soruları sıklıkla sorulan sorulardandır. Özellikle Bitcoin kaç TL? sorusu da kullanıcıların merak ettikleri arasındadır. Bitcoin nedir?
Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakatomo nickli anonim bir bilgisayar yazılımcısı tarafından oluşturulmuş olarak sanal para birimidir. Bitcoin’in herhangi bir resmi kuruluş, banka ve devlet ile ilişkisi yoktur. Yani Bitcoin denetimi yapılamayan bir sanal para birimidir ve birçok web sitesi üzerinden normal para birimlerine dönüştürülebilir? Bitcoin’i normal para birimlerine dönüştürmek için diğer para birimlerinde olduğu gibi üçüncü kuruluşlara gerek yoktur. Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.
Bitcoin nasıl üretilir?
Bitcoin üretme işlemine madencilik adı verilir. Bitcoin’in en büyük özelliği de bu üretim aşamasıdır. Bitcoin üretimi kağıt paralarda olduğu gibi ülkelerin resmi ve yetkilendirilmiş kurumlarının yetkisinde değildir. Bitcoin madenciliğinin teknik olarak tanımından ziyade bunun Bitcoin’in yüksek hıza ve özelliğe sahip bilgisayarlarda yüksek sayısal işlemlerle üretilmesi demek olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin üretimi bunun için son derece zor bir işlem. Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun oluşturduğu bu güvenlik protokolü ile Bitcoin üretme işlemi son derece sistematik bir durumdadır.
Bitcoin’in en büyük avantajlarından biri enflasyon riskinin düşük olmasıdır. Enflasyona sebebiyet veren etkilerden biri de tedavüldeki reel para arzlarındaki artıştır. Tedavüldeki para arzının artması doğru orantılı olarak enflasyonu da arttırır. Ancak bu sistem Bitcoin için geçerli değildir. Çünkü Bitcoin sistemi, sonu olan bir sistemdir. Teknik tasarımı itibariyle maksimum 21 milyon adet Bitcoin üretilebilir. Dolayısıyla Bitcoin’in enflasyon riski çok düşüktür.